Compassie4Kids

“Zie jij een kind als iemand die moet leren dat…of zie jij je een kind als iemand die altijd en overal leert? Wat wil je hem of haar in het laatste geval het allerliefste meegeven?”
Renske

Ben je ouder, verzorger of leerkracht? En herken jij jezelf in het volgende?

Ik voel me niet happy bij straffen, belonen, dreigen of stemverheffing. Ik wil meer verbinding voelen met mijn kind of met die in mijn klas. Hoe zorg ik in de drukte voor zowel mijn eigen behoeftes als die van de kinderen? 

Dan is deze cursus voor jou bedoeld!

Om voor samenwerking en plezier in je gezin of groep te zorgen, kun je kennismaken en oefenen met compassievolle communicatie voor kinderen. In een kleine en veilige groep kun je samenkomen en oefenen om nieuwe skills eigen te maken en bewuster om te gaan met jezelf en jouw kind. 

Een van mijn motivaties om deze cursus te geven is dat ik het moederschap zelf aan het ervaren ben. Elke dag kom ik dingen in mezelf tegen uit mijn eigen opvoeding en conditionering. En ook in de wereld buiten mij, zie en hoor ik op de school van onze zoon, tijdens het praten met andere ouders een bron aan informatie over het contact met kinderen. 

Het mooie is, kinderen vertellen mij ook veel, omdat deze jonge mensen aan het begin van hun leven zo spontaan en eerlijk kunnen vertellen, al kunnen ze ook ze stil, boos, verdrietig of teruggetrokken zijn. 

Dit alles scherpt mijn blik. En ik ben me steeds meer gaan afvragen:  

 Waarom is er zo’n verschil tussen wat we willen van onze kinderen en ons eigen handelen? We willen dat onze kinderen uitgroeien tot bewuste, gelukkige, uitgebalanceerde, zelfstandige en onafhankelijke volwassenen. En toch, wanneer ik zie en hoor dat kinderen nog steeds worden geslagen, gestraft, buitengesloten, uit de klas gezet of genegeerd worden, dan vraag ik me sterk af waaraan we als samenleving werkelijk bijdragen? 

In deze cursus oefenen we daarom ook met het lange termijn verbeelden van ons eigen handelen.

 De auteurs die ik raadpleeg en die de wetenschappelijk basis van deze cursus vormen zijn onder meer Sue Gerhardt, Alfie Kohn, Alice Miller en Marshall B. Rosenberg.

Wanneer kinderen zich gehoord en gezien voelen, voelen ze zich veilig. Maar hoe zorg je daarvoor? Zeker in een drukke klas, een druk gezin of wanneer je jezelf overweldigd voelt. 

We oefenen in de cursus daarom ook met deze vragen: 

Hoe blijf ik in verbinding met kalmte wanneer ik in (innerlijk) conflict bent?

Hoe kan ik vanuit de intentie van verbinding voor de klas staan? Hoe kan ik meer genieten van mijn gezin? Hoe geef ik vorm aan contact, samenwerking en harmonie? 

Deze intensieve cursus / training biedt begrip, ondersteuning en gemak in conflictsituaties. Je leert hoe je van boosheid op een kind en puber naar verbinding komt. Hoe je kunt luisteren met aandacht (ook naar jezelf!) en hoe je uiting kunt geven aan je eigen wensen en behoeften zonder eisen te stellen, jezelf of de ander uit te sluiten, of te straffen, belonen en dreigen. 

Compassie betekent de motivatie de we nodig hebben om een ander mens te begrijpen. In deze cursus leer je hoe je deze levenskwaliteit in de praktijk brengt: direct, effectief en impact-vol.

Wat heb je geleerd na de cursus?

Wat krijg je?

Locatie & prijs

Algemeen: 8-weekse training voor docenten en ouders.

Start data: Woensdagavonden

Let op: Wil je deelnemen als groep bijvoorbeeld als bedrijf, docententeam of woongroep? Meld je graag op tijd aan en ontvang een groepsofferte!

Tijd: 19 tot 22 uur (inloop 18.45)

Deelnemen: Min 8 – max 12 personen

Prijs: 195-395 euro (keuze voor particulieren) 

Locatie: In overleg op locatie / of in de trainingsruimte in Nijmegen

Ja ik wil mij inschrijven!

Wat anderen zeggen

“Hartstikke bedankt dat je op mijn pad kwam en mij in het geweldloos communiceren hebt geïntroduceerd! Ik heb er echt wat aan en het is fantastisch om een conflict met boosheid en frustratie om te kunnen buigen en in verbinding te komen.”

Online Compassie4Kids

Geertje Otten

Rotterdam

“Zo fijn dat ik me niet meer schuldig hoef te voelen en door kan met echt te gaan staan voor mijn behoefte aan veiligheid en gerespecteerd worden, dank je!”

Online Compassie4Kids

Anoniem

Nijmegen

“Non-violent communication brengt je terug naar de basis van communicatie, en biedt een kans om te kijken naar de aannames, oordelen en onuitgesproken behoeften die hier soms (onbewust) achter liggen. Het is een schijnbaar eenvoudige methode die niet alleen voordeel voor jezelf als individu biedt, maar voor iedereen met wie je in contact bent. Ik vind het daarom zowel praktisch als inspirerend om hier meer over te leren en het toe te passen in het dagelijks leven. Ik heb Renske ervaren als een warme persoonlijkheid met humor die vanuit een oprechte liefde voor haar vak werkt. Ze weet dit als vanzelfsprekend op de groep over te brengen. Ik voelde me veilig en gehoord in de oefengroep waarin ik met haar heb mogen werken.”

Online Compassie4Kids

Lorelinde Verhees

Blog

Alles Online!

Hoi beste bezoeker, Hoe gaat het met je? Is het

by - drivetolife

Nieuwe cursus & duurzame

Blog Agenda Facebook Linkedin Instagram Welkom Aanbod Basiscursus Geweldloze Communicatie

by - drivetolife

Heb jij vertrouwen in

Blog Agenda Facebook Linkedin Instagram Welkom Aanbod Basiscursus Geweldloze Communicatie

by - drivetolife

Agenda

22 mei t/m 10 juli 2020

Online GC-cursus voor groepen

Gratis Online Training

Schrijf je hier in voor de Gratis Online Training ‘Easy Empathie’ + Toolkit en ontvang snel de eerstvolgende startdatum en tijd.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Copyright 2018 © Drive to Life Coaching – Bureau voor Authenticiteit & Geweldloze Communicatie

Yves Montandstraat 39 | Lent | Nijmegen | 6663 MD | Nederland | T. +31 6 430 332 21 | E. vragen@drivetolife.nl | Bank NL46TRIO0212478389


Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland-licentie