"Bij mezelf blijven, wat de ander ook zegt of doet, dat is de allergrootste uitdaging (en kracht!)."

Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben? 

Kort en krachtig: Samen met mijn man en zoon woon ik in Nijmegen-Lent. Vlakbij prachtige natuur en weidse uitzichten. Ik ben dol op Vlieland, surfen, wandelen en moes-tuinieren. Sinds 2017 ben ik als Certificate Candidate aangesloten bij het International Center for Nonviolent Communication, opgericht door Marshall B. Rosenberg, PhD. Daarnaast ben ik werkzaam als Docent Social Design & Communicatie aan de HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook ben ik opgeleid als Kunsthistorica en Beleid- en management deskundige aan de Universiteit van Utrecht. Daar vandaan heb ik jaren gewerkt als tentoonstellingsmaker, onderzoeker en schrijver met aandacht voor hedendaagse beeldende kunst. Het waren kunstenaars waarvan ik leerde hoe belangrijk authenticiteit is om je weg in de wereld te vinden en hoe daaraan vorm te geven. 

Graag help ik anderen het persoonlijke en professionele werk en leven in vol ornaat vorm te geven.

Onder aanbod kun je kijken hoe jij wilt samenwerken! 

Hartelijke groet,

Renske

"Every judgement is an expression of an unmet need" - Marshall B. Rosenberg, PhD.

Hoe kun je voor jezelf op komen zodat je je geen zorgen meer maken over de mening van de ander? En hoe kun je de ander betrekken bij je verzoek of besluit? 

En kun je de zorgen die in je leven ook omzetten naar vitaliteit en nieuwsgierigheid? 

Toen ik in 2008 voor het eerst Marshall B. Rosenberg ontmoette met zijn praktische levensfilosofie Geweldloze Communicatie (GC), was ik meteen diep geraakt. Mijn verlangens bleken volkomen menselijk en nog te vervullen ook.

De vier stappen voor compassie-volle verbinding, die Rosenberg ontwikkelde om begrip te creëren tijdens conflict, hoe groot of hoe klein ook, paste ik voor het eerst toe op mijn werk. Het effect van GC bracht direct een enorme verschuiving teweeg in de sfeer op kantoor en in mijn eigenwaarde. Mijn autonomie en creativiteit stroomden weer omdat ik had zelf gezorgd voor hartelijkheid en veiligheid op mijn werk. Dat voelde krachtig. Tussen mij en mijn collega’s klaarde de lucht helemaal op.

Ken je gevoelens van onmacht, depressie of burn-out?  Ook deze kun je met GC op zijn minst verzachten. Als ervaringsdeskundige en trainer weet ik dat door telkens te kiezen voor zelfconnectie je terug komt bij je natuurlijke zelf. Zo word je weerbaar voor vele uitdagingen. Mijn mooie behoeftes vervullen met miljoenen keuzes en opties die ik in het leven heb, zet ik nog dagelijks op nr. 1. 

Dat kun jij ook!

"Mijn verlangens bleken volkomen menselijk en nog te vervullen ook."

"Empathie is een groots geschenk dat voor altijd blijft schenken"

Wil je een gratis training volgen in Gemakkelijk Empathie? Hoe je het toepast in relatie tot iemand op je werk of thuis in je relatie? Lees dan nog even door…

Empathie hebben voor jezelf en voor een ander kun je leren. Hoewel compassie van nature al in ons mensen zit vergt empathie geven oefening. We denken wel dat we empathie geven, maar verwarren het nog wel eens met ongevraagd advies geven of sympathie voelen voor iemand.

Het reizen naar binnen om mee te voelen en raden met gevoelens en behoeftes die in een ander kunnen leven, betekent dat je dit ook zelf hebt geoefend. Met jawel zelf-empathie. 

Empathie is een heel bijzondere luistertechniek waarbij we onze aannames, oordelen, vijandbeelden, en ook ons eigen verhaal even opzij moeten kunnen zetten. Luisteren in stilte is niet altijd even gemakkelijk. 

Bij empathie geven gaat de aandacht uit naar wat er in de ander levend is. Door je ‘stille’ aanwezigheid help je de ander vertellen wat er in hem/ haar leeft. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld tot heldere uitwisseling te komen bij conflict of om samenwerking te versterken. Wanneer iemand zich volledig gehoord en gezien voelt kunnen er afspraken gemaakt worden en ontstaat er creativiteit en bereidwilligheid. 

Kom je blokkades bij jezelf tegen in samenwerking? Dan is het tijd voor wat oefening! Kijk dan eens of je de Online GC-training wilt volgen of de Basiscursus Geweldloze Communicatie waar veel aandacht wordt besteed aan zelfconnectie. Training op locatie kan ook, bel dan met mij op 06 43033221.

Wil je 5 tips om meer empathie op je werk of in je gezin toe te passen? Volg de Gratis Online Training ‘Easy Empathie’ en ontvang de Empathie-Kit. 

Agenda

Wanneer je wilt
Online Geweldloze Communicatie training 

1 op 1 Empathie Sessies/ One to One Empathie Sessions 

Juni t/m augustus 2019
Vakantie

September t/m december 2019
De Basiscursus Geweldloze Communicatie 

Nonviolent Communication in Six Sessions, in Amsterdam, every other Tuesday form 10 september onwards. Language: English. (FULLY BOOKED)

Data 2019 op aanvraag
De Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie

Data 2019 op aanvraag
Compassie4Kids: Geweldloze Communicatie voor Ouders & Verzorgers, Juffen & Meesters, Docenten & Begeleiders van Kinderen en Tieners

Gratis Online Training

Schrijf je hier in voor de Gratis Online Training ‘Gemakkelijke Empathy’ + Toolkit en ontvang snel de eerstvolgende startdatum en tijd.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Copyright 2018 © Drive to Life Coaching – Bureau voor Authenticiteit & Geweldloze Communicatie

Yves Montandstraat 39 | Lent | Nijmegen | 6663 MD | Nederland | T. +31 6 430 332 21 | E. vragen@drivetolife.nl | Bank NL46TRIO0212478389


Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland-licentie