Hoi, leuk dat je op mij site terecht bent gekomen. Hier een korte intro over wie ik ben.

Nadat ik zo’n 15 jaar werkte als kunsthistorica en curator en vele internationale kunstenaars begeleidde in hun werk en persoonlijke ontwikkeling, heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd in coaching en training op basis van onder meer Geweldloze Communicatie.

Dat was na een flink moeilijke periode in mijn leven. Midden dertig kreeg ik een periode van “burn-out”, met andere woorden: een uitgeput en leeg, doelloos gevoel. Ik was de passie helemaal kwijt. Langzaam ontdekte ik dat mijn manier van denken mij niet verder hielp. Ik oordeelde over mezelf, vergeleek mezelf met andere ‘succesvolle mensen’ en vond dat ik een ideaal moest nastreven in werk en leven. Juist daar werd ik zo moe van en achteraf: mijn lieve echte ‘ik’, een levensgenieter, had geen schijn van kans.

Totdat ik koos om alles in mijzelf serieus te nemen. Voelde ik behoefte aan Veiligheid? Creativiteit? Eigenwaarde? Ik koos ervoor erachter aan te rennen en te zorgen dat ze vervulling kregen.

Pas toen ik dat begon te doen, heel bewust mijn aandacht richten op wat er in mij leefde, begon het leven als vanzelf weer te stromen. Nu heb mijn eigen trainingsbureau, en ben ik moeder van een super leuke kleuter. Samen met zijn pappa wonen we in de mooie omgeving van Nijmegen. Naast wandelen met onze Spaanse windhond, fietsen we graag door de natuur, over de dijken en door hippiedorpjes. En iets wat ik de laatste tijd weer heb opgepakt is surfen terwijl ik lange tijd bang was voor het diepe water.

Een van de invloeden die me nooit heeft losgelaten op mijn weg was geweldloos communiceren. In 2008 toen ik tijdens mijn vaste baan in een groot conflict raakte met een collega gaf iemand mij het boek van Marshall Rosenberg, Non-Violent Communication: A Language of Life. In vier super simpele stappen creëerde ik direct helderheid voor mezelf en loste ik het langlopende conflict op. Ook wist ik door deze ervaring wat ik echt graag wilde met mijn leven en werk, al was het nog een lange weg…

Inmiddels geef ik zelf training, bemiddeling en coaching op basis van Geweldloze Communicatie (GC). Ik specialiseer mijzelf door contact te houden met het internationale trainersveld. Naast het geven van trainingen volg ik zelf ook verdiepende trainingen om door te ontwikkelen en up to date te blijven. Tevens ben ik CNVC Certification Candidate bij het Center for Nonviolent Communication (cnvc.org).

GC is voor mij een vorm van sociale innovatie en ingrijpende transformatie. Deelnemers ervaren dat zij in feite zelf de maatschappij zijn en direct grote invloed hebben op hun eigen leefomgeving. Het is fantastisch om te zien hoe compassie, de basis voor verbindende communicatie, een natuurlijk onderdeel is van wie we zijn. Wanneer ik het alle ruimte geef voel ik me gelukkig, rustig en tevreden. Daarom wil ik graag bijdragen aan een veilige en eerlijke leeromgeving zodat mensen kunnen ervaren dat empathie, kwetsbaarheid en eerlijkheid zorgen voor enorme ontwikkeling en kracht. Mijn doel is om dat een leidraad te laten zijn voor elke vorm van herstel, van mens en (hun) natuur op de lange termijn.

Met trainingen en coaching wil ik mensen laten zien dat wanneer we de gedeelde menselijke behoeftes achter elke expressie zichtbaar maken, dat we alle conflicten in ons leven kunnen oplossen en zelfs voorkomen! En op het niveau van ondernemerschap help ik graag bestaande systemen te transformeren door de verbinding met menselijke waardes te versterken. Dat betekent ook dat ik graag meedenk tot aan de rol van het product zelf.

Bewust communiceren geeft mij een enorme boost aan energie en een explosie aan creativiteit. Graag deel ik mijn expertise en kennis aan iedereen die nieuwsgierig is. Wanneer ik in harmonie kan leven met de ander voel ik verbinding. Wanneer ik conflicten kan helpen verhelderen en oplossen voel ik eigenwaarde. Wanneer ik samenwerking versterk voel ik voldoening. Voor mij is sociale verandering echt mogelijk, ook al begint dat met ‘kleine’ stappen, met woorden.

Voor je vragen, ideale coachingstraject of training kun je contact met mij opnemen via: vragen@drivetolife.nl. Heb je dringend bemiddeling nodig bel me dan op 06 430 332 21.

Liefs, Renske

Share appreciation