Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben? Hieronder kun je wat meer informatie lezen.

Mijn naam is Renske en ik ben dol op mijn zoon, man, huisdieren en surfplank :). Van de drukke Amsterdamse binnenstad waar onze zoon is geboren wonen we nu in het rustige Lent bij Nijmegen. Heerlijk. Mooi. Veel natuur en water.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf gespecialiseerd in coaching en training op basis van Geweldloze Communicatie. Daarvoor werkte ik als kunsthistorica en tentoonstellingsmaker, en begeleidde ik internationale kunstenaars met hun werk en persoonlijke ontwikkeling. In plaats van het kunstobject staat nu de mens volledig centraal in mijn werk.

Een van mijn grootste inspiratiebronnen en drijfveren werd Geweldloze Communicatie (GC). In 2008 toen ik tijdens mijn eerste baan in conflict raakte met een collega gaf iemand mij het boek van Marshall Rosenberg, Non-Violent Communication: A Language of Life. In vier super simpele stappen creëerde ik direct helderheid voor mezelf en loste ik het langlopende conflict op. Ik voelde meer  verbinding, kalmte en inspiratie tussen mijzelf en de ander. Ook voelde ik dat mijn leven en werk weer in eigen hand had!

Wil je deze stappen ook oefenen en implementeren in je relatie, je dagelijks doen en laten of op je werk? Kijk dan onder aanbod.

Ook wist ik door deze indrukwekkende ervaring meer wat ik echt graag wilde met mijn leven en werk: meer verbinding in de wereld brengen.

Drive to Life Coaching komt voort uit eigen ervaringen en culturele hulpbronnen als Alice Miller, Marshall Rosenberg en talloze musici want muziek is voor mij belangrijk. Daarnaast is niets menselijks mij vreemd. Als kind maakte ik een vechtscheiding van mijn ouders mee. Als dertiger kreeg ik een ‘burn-out’.

Als veertiger voel ik me heerlijk 🙂 en wil ik anderen helpen dichtbij hun mooie, authentieke levensbehoeftes te komen en te blijven! De sleutel tot een fijn leven wat mij betreft.

Drive to Life werd ook een bedrijf met een sociaal (verdien) model in zich. Zo werk ik onder meer met vergoedingen in een sliding scale. Jij kunt dan zelf bepalen wat je wilt geven, naar waardering voor wat je hebt geleerd, en naar de potentie van je portemonnee. Hogere bijdragen maken het mogelijk voor deelnemers met minder geld mee te doen aan coaching-trajecten, trainingen en cursussen.

Opvallend in het eerste jaar van mijn bedrijf was dat er zich veel klanten aanmeldden werkzaam in de zorg en het onderwijs. Dat is grotendeels mijn doelgroep.

Wat zou dat betekenen? Zoeken mensen hier meer gereedschap om effectiever EN menselijker te communiceren? Of zijn tools voor heldere communicatie altijd belangrijk op plekken waar veel moet worden samengewerkt?

Geweldloze Communicatie kan daar krachtig in ondersteunen. Het is een vorm van effectieve sociale innovatie en ingrijpende transformatie. En: een liefdevol en praktisch proces dat levens-ondersteunend werkt. Door verantwoordelijkheid te nemen of beter gezegd: zorg te dragen voor je eigen gevoelens en behoeftes leer je om de relaties met de ander in dagelijks leven en werk om te buigen zoals dat het fijnst voelt voor jou.

Graag wil ik mensen die zich aanmelden voor training en coaching meegeven waar mijn intentie naar uit gaat. Ik ben er om de ander te ondersteunen mooie behoeftes te realiseren in het hier en nu. Zoals: Eigenwaarde, autonomie en authenticiteit. Daarbij wil ik verwarring voorkomen: ik sta zelf in het leven zonder God of mysterieuze kracht in het universum die invloed heeft op mijn situatie.

En wat ik juist zo supermooi is dat er een krachtige energie vrijkomt in de trainingen die we vaak nog niet eerder bewust hebben leren kennen. Wanneer ik geweldloos communiceer met mezelf en de ander ontstaat er Levensenergie! Dat is wat we nodig hebben om samen te werken en te leven op een duurzame manier.

Kortom:

Alle mooie gevoelens en behoeftes zijn er om je te vertellen hoe jij je leven en werk wilt inrichten op jouw authentieke manier.

Tijdens de trainingen en coaching ervaar je een veilige, humorvolle en eerlijke leeromgeving.  Empathie is daarbij de leidraad voor elke vorm van duurzaam herstel.

Voor je vragen, ideale coachingstraject of training kun je contact met mij opnemen via: vragen@drivetolife.nl. Heb je dringend bemiddeling nodig bel me dan op 06 430 332 21.

Liefs,

Renske

CNVC Certification Candidate bij het Center for Nonviolent Communication (cnvc.org)

Vind je dit leuk?