Mediteren: Wat leeft er in mij?

Mediteren is voor mij de telefoon en computer wegleggen en de blik naar binnen richten.

Ogen gesloten.

Wat leeft er vandaag, op dit moment, in mij?

Ik kijk rond en neem verschillende situaties waar, gevoelens en emoties belicht ik. Ik ga net zo lang door tot ze allemaal zijn belicht. Ze zijn er nu eenmaal. Ze hebben een boodschap.

Wat komt er veel voorbij: Stress, vreugde, irritatie, verdriet, tevredenheid, vrolijkheid…

Ik richt me tot die gevoelens als ‘gestressed’ of ‘irritatie’.

Daarachter zit een onvervulde behoefte, misschien wel meer dan een…Ik heb behoefte aan vrede, rust, begrip.

Na een minuut of tien is het rustig en verschijnt de horizon met zacht licht. Ik doe mijn ogen weer open.

Alles is weer back to basic, en helder.

Ik vermoed dat iedereen het anders ervaart wanneer hij/zij zich de vraag stelt wat er in hem/haar leeft, op dat moment.

Toch?

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.