Burned-out?

Wat betekent een ‘burn-out’ voor jou?

Burn-out is een ander woord voor een kaars die is uitgeblazen. Ik weet zeker dat die kaars zelfs in de ‘ergste’ gevallen nog brandt en dat er mooie behoeftes in iemands leven zijn die aandacht vragen.

Voor mij was het in mijn mid-thirties een woord waarmee anderen probeerden mijn situatie te beschrijven. Het is een woord wat mij eigenlijk weinig zei. Stel we vervangen het woord door een zinnetje: Wat leeft er in mij?

Ga je dan in ieder geval met jezelf het gesprek aan over wat er speelt?

Rust, ruimte, eigen tempo, verbinding, betekenis, creativiteit, wederkerigheid en samenwerking: om maar enkele van de vele universele behoeftes te noemen zijn super belangrijk om ruimte te geven. Zelf zie ik zie nu ook hoe fijn het is wanneer ik die behoeftes in mij serieus neem en mezelf en anderen een verzoek doe om die wensen tegemoet te komen.

De focus training Ontdek je drive: leven zonder burn-out kan je helpen helderheid te krijgen in je situatie. Wil je meer weten? Mail me graag op vragen@drivetolife.nl .

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.