Kopje avontuurlijke thee

Eén van de dingen die ik zóó waardeer aan mijn drie-en-een-half jarig zoontje is dat hij volledig eigenaar is van: FLOW.

Voordat ik verder vertel over mijn zoontje en Flow, wil ik je op de hoogte brengen van mijn nieuwe trainingen in 2018.

Inmiddels heb ik met mijn gezin de Amsterdamse binnenstad verruild voor het dorpje Lent bij Nijmegen. Met prachtige uitzichten over de Waal en geef ik vanuit een sfeervolle studio De Basiscursus Geweldloze Communicatie. Klik hier voor alle data in 2018, maak je keuze en schrijf je in! Via vragen@drivetolife.nl.

De cursus is allesbehalve vaag en vooral super-praktisch. De tips & tricks die je leert hebben impact, zijn integer en doeltreffend. Kortom: een mooie investering in jezelf. De kosten zijn sociaal en in sliding scale zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van deze cursus. Zo heeft vrijwel iedereen toegang tot extra kennis en skills om het leven naar wens in te richten.

Back to Flow:
Een voorbeeld. Gisteren had ik heerlijke verse gemberthee gemaakt. Nadat ik voor een klusje in de keuken de eetkamer terug inliep, zag ik een vrolijk ventje boven de theepot hangen. Hij liet me trots zien dat hij er van alles had bijgedaan. Snoeptomaatjes, mandarijntjes en de schillen, en ook wat madeliefjes die we samen hadden geplukt op het grasveldje voor ons huis.

Twee gevoelens die op dat moment in mij boven kwamen: frustratie en bewondering. Deze twee waren in conflict. Het ene gevoel past in een rijtje van gevoelens wanneer mijn behoeftes niet zijn vervuld. En het andere bij gevoelens wanneer mijn behoeftes wel zijn vervuld.

Ter plekke onderzocht ik welke behoeftes er in mij leefden. Eentje was een grote behoefte aan rust en selfcare. Ik wilde zo graag even zitten en ongestoord een ‘gezond’ theetje drinken (veel gember d’r in). En nu zaten er schillen in van mandarijnen en dreigde er misschien zelfs nog wat speelgoedklei bij te komen.

Nu glimlach ik in de volle breedte terwijl ik dit opschrijf, toch ging op dat moment echt een serieuze gedachte door mijn hoofd: “Kan ik nou nooit eens rustig….”

De tweede behoefte, achter een licht vibrerend gevoel van verwondering, was het delen van de bijzondere ontdekking in de theepot met mijn zoontje.

Welke verbinding met hem wilde ik op dat moment kiezen? En hoe snel ging er van alles door me heen, gedachtes, gevoelens, behoeftes, oude en nieuwe conflicten…

Kom op, trainer van NVC…Jij bent toch inmiddels een ‘bewuste’ communicator? Creatief zijn! Klonk de jakhals in mij…En de empathische giraf sprak me begripvol toe: Hoe gaan we elkaar ontmoeten? Hoe ga jij ervoor zorgen dat ieders behoefte volledig wordt gehoord en gevoeld?

De giraf is altijd zo welkom en inspireerde mij tot deze reactie: “Oh kijk eens wat zie ik daar? Allerlei kleuren, geuren en vormen, hoe is dat voor jou om te maken zo lieve schat?”
En met mezelf nam ik de opties door om een rustmoment voor mezelf te organiseren op een later tijdstip.

Het schoot me weer eens te binnen, een quote van grondlegger van de geweldloze communicatie Marshall Rosenberg ‘Never do anything that isn’t play’…dat paste ineens op dat moment, in die context bij ons, bij mij, bij onze zoon. Rosenberg bedacht ook twee symbolen voor communicatie-stromen: De jakhals die de taal van het geweld spreekt en de giraf die de taal van het hart spreekt. Daarover vertel ik je in mijn training meer!

In ieder geval: Deze theepot-foto ga ik bewaren in het digitale fotoboek van 2018! Het herinnert mij eraan hoe een boodschap van empathie voor mijn kind en mijzelf in die theepot verscheen.

Tijdens mijn trainingen zijn er drie verbindingsvormen van waaruit we allerlei dagelijkse situaties bespreken en beoefenen:

1. Zelf-empathie
2. Empathie (een van de luistervormen)
3. Zelfexpressie

Als het van binnen kan stormen van conflictgevoelens…Zo is het ook mogelijk om er een vrij overzichtelijk potje kruidenthee vol kleur en smaak van te maken.

FLOW is dat gevoel, dat het leven vol geleefd wordt en dat alles in mij er mag zijn en dat alles van de ander tegelijkertijd evenzo belangrijk is.

Kom je mee oefenen?

Klik op DATA en om je direct aan te melden: vragen@drivetolife.nl.

Mocht je met mij willen samenwerken op een andere manier, kijk dan onder Aanbod.

Zonnige groet,
Renske

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.