Empathy before Education

Een uitspraak van Marshall Rosenberg die bij mij blijft resoneren is bij het lesgeven, bij het overdragen van kennis over wat geweldloze communicatie kan betekenen voor ons dagelijks leven en werk, op school, thuis of in een organisatie/ bedrijf, is dat empathie altijd voor educatie gaat. Deze denklijn helpt mij om me echt te verbinden met de mensen die voor me zitten. En met mezelf, dat ik niets hoef op te lossen voor de ander…Ik wil eerst zien en horen voordat ik met iets nieuws kom, ik wil mezelf en de ander eerst vragen waar behoefte aan is. En als de ontmoeting voorbij is dan voel ik me door die insteek alleen al superblij en tevreden! Morgen is misschien wel weer zo’n moment dat ik dan gelukzalig onder de sterrenhemel over de dijk naar huis fiets…

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.