Een uitspraak van Marshall Rosenberg die bij mij blijft resoneren is bij het lesgeven, bij het overdragen van kennis over wat geweldloze communicatie kan betekenen voor ons dagelijks leven en werk, op school, thuis of in een organisatie/ bedrijf, is dat empathie altijd voor educatie gaat. Deze denklijn helpt mij om me echt te verbinden met de mensen die voor me zitten. En met mezelf, dat ik niets hoef op te lossen voor de ander…Ik wil eerst zien en horen voordat ik met iets nieuws kom, ik wil mezelf en de ander eerst vragen waar behoefte aan is. En als de ontmoeting voorbij is dan voel ik me door die insteek alleen al superblij en tevreden! Morgen is misschien wel weer zo’n moment dat ik dan gelukzalig onder de sterrenhemel over de dijk naar huis fiets…

Art historian who discovered the art of connection. Teacher of non-violent communication.

Geef een reactie