Feeling strange about: Burnout

Wanneer ik me moe, uitgeput, en geisoleerd voelde dan weet ik nu dat ik verbinding miste met mijn superbelangrijke, mooie, menselijke behoeftes.

Waarom heb ik geweldloos communiceren met mezelf niet eerder zo dichtbij laten komen? Deze effectieve communicatie stroom maakte het dat ik regelrecht bij mijn behoeftes kon komen, om deze zo volledig mogelijk te vervullen. Nu merk ik het grote verschil: Ik voel me totaal vervreemd van het woord Burn-out!

Toch is de term ‘burn-out’ een veelgebruikt label waarachter een belangrijke boodschap van het leven schuilt. Het woord ‘proeft’ een beetje als een oordeel, een vaststelling, een laatste redmiddel. Is dat echt wat we willen communiceren met zijn allen?

Jongens, het hielp mij op cruciale momenten echt niet met het naar binnen durven kijken…En die binnenwereld, tegelijk voor iedereen verschillend en toch zo universeel herkenbaar!

Rust, ruimte, ontdekken: menselijke behoeftes die we in alle haast en ambitie dreigen te vergeten? Jaa, daar kan ik iets mee! Daar gaat mijn aandacht tegewoordig veel liever naar uit, naar de drive, de intentie en de mooie wil. Ik vraag me graag af: welke levensomvattende wensen/behoeftes leven er vandaag in mij? En ik voel zoveel nieuwsgierigheid, welke leven er in de ander?

De boodschap achter het label dat ik mezelf dacht te moeten geven, was dat ik eigenlijk dolgraag wilde leren luisteren naar mijn eigen tempo, ritme, en authenticiteit. Ik wist alleen niet hoe. En daar kwam bij dat ik dacht dat ik vanalles ‘moest’, huis kopen, fulltime werken, meedoen met de ‘rest’…

Uiteindelijk, toen ik dat niet meer volhield nam ik letterlijk ‘de tijd’ (Wow, zeven jaar, want toen ik me ‘op’ voelde was ik midden dertig…) en voelde ik bij de keuze alleen al dat de flow en vitaliteit volledig natuurlijk terug keerden in mijn lichaam en geest. Tijd om te helen!

Nu geniet ik van het leven en werk dat ik echt helemaal zelf koos. En ik probeer mijzelf te trainen in levensomvattend taalgebruik :), zonder labels.

Heb jij jezelf het label gegeven van een ’burn-out’? Of heb je het gekregen? En wil je leren opnieuw verbinding te maken met je authenticiteit, diepste wensen en behoeftes?

Ik bied drie mensen, drie maanden lang, wekelijks verdieping en oefening aan. Dat doe ik volgens de 4 stappen van Geweldloos Communiceren en Empathie.

Is deze vorm van coaching iets voor jouzelf of een ander?

Via vragen@drivetolife.nl kun je je interesse kenbaar maken. Data en vergoeding in overleg.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.