Kwetsbaarheid als kracht? Klinkt leuk maar kom op, het leven is hard, je laat je toch niet kennen? En bovendien, als mensen weten wat mijn zwakke kanten zijn dan is de kans groot dat ze er misbruik van maken.

Mijn hele leven hoor ik dat je ‘nooit het achterste van je tong’ moet laten zien. En wanneer ik vertelde wat er echt in me omging dan hoorde ik oordelen als ‘jeetje wat ben jij gevoelig zeg!’ of ‘stel je niet zo aan!’

Herken je er een paar?

Ha, dat is mooi, herkenning is stap 1 in je krachtiger voelen over jezelf.

Stap 2 is durven voelen voorbij de oordelen.

Stap 3, oefenen maar! Oefenen in kwetsbaar zijn en ontdekken wat het precies is voor jou. Welke wensen zoeken vervulling?

Het is revolutionair voor mij te voelen wat er in me gebeurt: wanneer ik vertel vanuit eerlijkheid wat er in me leeft, welke wensen en behoeftes ik heb en ik mezelf of een ander concreet vraag mij te helpen deze te vervullen, dan komt er enorm veel energie vrij! Niet alleen in mijzelf maar ook in de ander! Er ontstaat samenwerking. De ander komt in beweging, voelt mee, wil natuurlijk helpen omdat dat de menselijke natuur is.

Wanneer ik mijn kwetsbaarheid koppel aan concrete verzoeken dan is de kans zeer groot dat de ander samen met mij de opties nagaat om mijn wensen te vervullen of in ieder geval deze tegemoet te komen.

Kwetsbaarheid is eerlijk durven zijn wat er in je leeft. Eerlijk zijn over wat je nodig heb om het leven te verrrijken.

In mijn training leer ik je zo te formuleren dat je het achterste van je tong altijd kunt en wilt laten zien, zonder nog bang te zijn voor de gevolgen. Plus leer ik je hoe je een verzoek kunt te doen aan jezelf en de ander om je leven te verrijken.

Wil je meer weten?

Mail me voor een afspraak: vragen@drivetolife.nl

Art historian who discovered the art of connection. Teacher of non-violent communication.

Geef een reactie