Nieuwsbrief Drive to Life Coaching: Over Werk en Leven

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoi allemaal,

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuwsbrief rondstuurde. Hoe dat komt lees je hieronder. Ook kun je een nieuwe agenda vinden voor coaching, cursussen en training. Aan het eind deel ik een korte video over de balans tussen werk en leven.

Waarom heeft een update langer geduurd dan ik beloofde?

Twijfel.

Als ik eerlijk ben dan zou je weten dat ik online ‘marketing’ voor Drive to Life vaak wat lastig vind. Soms twijfel ik namelijk aan wat ik wel of niet wil delen met mijn netwerk, klanten en collega’s. Twijfel die onder meer voorkomt uit een grote behoefte aan privacy. En een beetje angst dat ik mijn boodschap niet over krijg.

En nog het meest lastig: een gevoel van onzekerheid over mezelf! Ik hoor soms nog wel eens een stemmetje dat zegt: “Plaats jij nou vooral maar géén filmpjes van jezelf online, dan denken mensen misschien wel ‘jeetje die is oud geworden’, of ‘sjonge jonge, wat ziet die er moe uit zeg…’. Het zijn eerlijk gezegd stemmetjes die ik mensen ooit echt heb horen zeggen. Over mij en over anderen. Mijn moeder zei weleens wanneer ik bij haar op bezoek kwam als student uit de grote stad, goh, je ziet er wel moe uit hoor. En in het werkveld waarin ik vroeger zat werden mensen beoordeeld op uiterlijkheden. Dat ging van: “die is echt mooi en zo jong nog, maar die is oud en eigenlijk best lelijk.”

Geweldloze communicatie (GC) helpt mij om mezelf lief te hebben, ook wanneer ik moe ben, of rimpels krijg :). En vooral: de kritiek van de ander bij de ander te laten. Nog mooier leert GC: om de behoefte achter de kritiek te ontdekken! Zo worden de criticasters weer gewoon mensen. Zo gauw ik dat bewust doe, via 4 stappen in helderheid creëren, dan komt de stem van empathie in me op: Hoe voel ik me bij de woorden van kritiek? En wat is mijn behoefte die vervuld wil worden?

Authenticiteit. Deze behoefte alle ruimte geven doet me krachtig en vitaal voelen. Ik ben in staat om tegen mezelf te zeggen: “Wil je dit graag delen met mensen lieverd? Doen!”

Rest mij mezelf te zijn. Ik deel hier een filmpje dat gaat over een inzicht over de balans tussen werk en leven, die een deelneemster mij gaf.

Wat wil jij ondersteunen in je werk?

Waar kies jij zelf voor? Wat zijn de opties om je behoeftes aan integriteit, authenticiteit, gezondheid, balans of autonomie te vervullen? Zijn er nog andere menselijke waardes die belangrijk zijn voor jou?

Coaching bij Drive to Life

In de coaching die ik bied werk ik altijd met het uitbreiden van je vocabulaire om te kunnen beschrijven wat er werkelijk in je leeft. Het ontdekken van mooie behoeftes en authentieke waarden, en de opties om die vervullen zijn daarbij super-belangrijk. Samen creëren we helderheid in jouw unieke situatie en hoe je je leven fijner, voller, mooier kunt maken door te vertrouwen op jouw innerlijke kompas.

De trainingen en cursussen bieden introducties en verdieping in Geweldloze Communicatie. GC is mijn specialisatie en (naar eigen ervaring) de sleutel naar een kalmer, ‘rijker’ bestaan.

Agenda:

  • 4 sept – 23 oktober:

De Basiscursus Geweldloze Communicatie. In 8-wekelijkse bijeenkomsten vol oefening, dialoog en uitwisseling komt theorie en praktijk van oprichter Marshall B. Rosenberg’s Nonviolent Communication ruim aan bod.

Kun je niet starten op 4 september? Dan zijn dit misschien fijnere data voor jou:

  • 30 oktober – 18 december 2018
  • 8 januari- 26 februari 2019

Nieuw:

  • 25 oktober – 13 Dec 2018:

De Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie. In deze cursus verdiepen en integreren we de kennis en skills uit de Basiscursus, in je leven en werk. Tijdens een van de 8-wekelijkse bijeenkomsten is er ook een gecertificeerde gasttrainer die vanuit zijn/ haar expertise traint met de deelnemers.

  • 9 januari-27 februari 2019:

De Cursus Geweldloze Communicatie met Kinderen. Voor ouders, verzorgers en leerkrachten. In deze cursus leer je door uitwisseling, dialoog en oefening zien dat achter elke expressie een mooie behoefte schuilgaat. Je ervaart hoe fijn het is zo gauw je deze vervuld er hoe er meer verbinding, plezier, en samenwerking ontstaat tussen jouw en je kind.

Let op: onder aanbod vind je meer details over inhoud, tijden, kosten en locatie. En mocht geld een probleem zijn, laat je niet weerhouden. Samen vinden we een oplossing.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door Drive to Life Coaching - Verbindende Communicatie voor de Zorgprofessional

Ik werk met zorgprofessionals die worstelen met het toepassen van efficiënte zelfzorg en dolgraag de passie voor hun werk willen terugvinden: mensen helpen. Wat mij onderscheid van andere coaches is dat ik werk vanuit verbindende communicatietechnieken en daardoor kan ik empathie als techniek inzetten. Daarbij is zelfzorg voor de professional snel mogelijk alsmede het efficiënt mensgericht werken met cliënten en patiënten. Het resultaat: meer energie, tijd en geld over om te genieten van het leven zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.