Omdat dit filmpje mij ook zo raakt wil ik het graag delen. Zo een sprekende actie van deze Duitse supermarkt om de wens en de mooie menselijke behoefte aan diversiteit en samenwerking, zichtbaar te maken! Het project is opgezet in reactie op racisme, de angst voor wat mensen nog niet kennen of weten.

Want wat gebeurt er achter de schermen in de supermarkt? Mensen en de producten komen overal vandaan, worden overal gemaakt. Als je alleen nog producten uit jouw eigen streek zou verkopen dan ziet het er een stuk anders uit. Mensen maken overal ter wereld dingen voor elkaar om elkaar in basisbehoeftes te voorzien. We hebben elkaar nodig. Nu stelt deze supermarkt racisme centraal. Ik ben al aan het fantaseren: Hoe kun je een actie bedenken die, net als deze maar dan anders, kan laten zien dat wij allen een diepe behoefte aan duurzaamheid en zorg voor onze natuur in ons hebben wonen? Wat als je de producten uit de schappen laat die niet met de intentie van duurzaamheid zijn gemaakt?

Art historian who discovered the art of connection. Teacher of non-violent communication.

Geef een reactie