Heb jij vertrouwen in 2019?

Weet je nog hoe het voelde toen je als kind een slak, kever of zoals hier een hagedis op je hand liet lopen? Was het een gek soort spanning omdat het zo nieuw was? Misschien een beetje eng? Of was je nieuwsgierig en wilde je het gewoon proberen? Ik ben benieuwd of je het diertje aanwezig kon laten zijn. Of het je wereld opende omdat het onschuldig was en geen pijn deed. Het leven zelf kon je zo in detail bestuderen voordat je het losliet en het zijn gang weer liet gaan. Vertrouwen in het leven toont zich zo in microvorm.

Soms hoor ik mensen om me heen vertellen hoe ze zich bezorgd voelen. Angstig zelfs over wat hen en ons, de rest van de wereld, te wachten staat. Vandaag nog, zei mijn coach, want ook ik word gecoached, dat ze zich zorgen maakte. Zorgen om hoe er wordt gedacht in de wereld van 2019. 

Ja, het globale denken zal ook morgen weer gestroomlijnd zijn door oordelen, competitie-denken, macht-over, onbegrip naar zichzelf en de ander…En ja in deze denkvormen zullen al die mooie menselijke behoeftes worden vervuld ten koste van een ander. Oh dat voelt voor mij eigenlijk super-pijnlijk. Zeker nu ik weet dat het ook anders kan…Ik deel dus haar zorg. 

Maar wat er toen in mij gebeurde, na het delen, was dit.

Door te delen ontstond er ineens iets nieuws. Vertrouwen. Een soort vertrouwen die me deed denken aan toen ik nog heel klein was. In de tuin van mijn oma liet ik allerlei vreemde dieren op mijn hand kruipen. Het overweldigende gevoel van connectie met de natuur, het onbekende, en die spanning of het wel ‘goed’ zou gaan. Die natuur kon ik zo verwelkomen in al zijn gedaantes, groot of klein. Het maakte me blij, ik voelde me onderdeel van iets groots en kleins! 

Naast de zorgelijke realiteit waarin we leven is er ook eentje vol vertrouwen. Er zijn steeds meer mensen die de ander hoe dan ook weten te betrekken bij hun beslissingen. Die zich bewust worden van de kracht van verbinding. Simpelweg omdat het de meest duurzame weg is. Want samenleven en werken kan effectief en plezierig gemaakt worden!

Wat ga ik doen om bij te dragen? Door met mijn werk!

In 2019 kun je bij mij weer training, coaching en cursussen volgen met handige tips om diepgaande verandering in de praktijk te brengen met  Geweldloze, ook wel Verbindende Communicatie. 

En nu, snel terug de wereld in, vol vertrouwen! Ik wens iedereen een betekenisvol en hartverwarmend 2019! Liefs Renske, Drive to Life Coach.

Agenda

03-12-2018 t/m 04-03-2019
De Online GC-Cursus

21-12-2018 t/m 07-01-2019
Vakantie

08-01-2019 t/m 26-02-2019
De Basiscursus Geweldloze Communicatie

10-01-2019 t/m 28-02-2019
De Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie

16-01-2019 t/m 06-03-2019
Compassie4Kids

Gratis Online Training

Schrijf je hier in voor de Gratis Online Training ‘Easy Empathie’ + Toolkit en ontvang snel de eerstvolgende startdatum en tijd.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Copyright 2018 © Drive to Life Coaching – Bureau voor Authenticiteit & Geweldloze Communicatie

Yves Montandstraat 39 | Lent | Nijmegen | 6663 MD | Nederland | T. +31 6 430 332 21 | E. vragen@drivetolife.nl | Bank NL46TRIO0212478389


Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland-licentie