Compassie4Kids

“De vraag van de 21ste eeuw in het gezin of de klas? Dat is wat mij betreft: Wat leeft er in jou, wat leeft er in mij en wat werkt voor ons allebei?”
Renske

Na een eerste inspirerende try-out afgelopen jaar organiseert Drive to Life opnieuw de cursus Compassie4Kids. Ben je ouder of leerkracht? En herken je jezelf in het volgende?

Ik voel me niet happy bij straffen, belonen, dreigen of stemverheffing

Ik wil meer verbinding voelen met mijn kind

Hoe zorg ik in de drukte voor mijn eigen behoeftes en die van het kind? 

Dan is deze cursus voor jou bedoeld!

Om samenwerking en plezier in een groep te krijgen wordt nog vaak gedacht dat dreigen, straffen of belonen de beste manier is. Zeker om kinderen met je mee te laten doen. 

Wetenschappelijk onderzoek en ervaring wijst juist het tegenovergestelde uit. Faalangst, depressie, hyperactiviteit of woede wordt juist minder wanneer kinderen zich gehoord en gezien voelen.

Maar hoe geef je kinderen dat veilige gevoel? Zeker in een drukke klas of een druk gezin, En hoe blijf je kalm wanneer je als ouder of leerkracht in (innerlijk) conflict bent? Hoe geef je dan vorm aan samenwerking en verbinding? 

Deze intensieve training biedt begrip, ondersteuning en gemak in conflictsituaties. Je leert hoe je van boosheid op een kind en puber naar verbinding komt. Hoe je luistert met aandacht en hoe jee uiting geeft aan je eigen behoeften zonder eisen te stellen of te dreigen. Compassie betekent de motivatie de we nodig hebben om een ander mens te begrijpen. In deze cursus leer je hoe je deze levenskwaliteit in de praktijk brengt: direct en impact-vol.

Wat heb je geleerd na de cursus?

  • 4 Stappen van Geweldloze Communicatie
  • Onderscheid herkennen in de taal van geweld (dwang, straf, vergelijken), en de taal van begrip (empathie, vervullen van ieders behoefte)
  • Hoe empathie effectief toe te passen om rust te creëren in jezelf en bij het kind
  • Makkelijker verwachtingen loslaten vanuit je eigen opvoeding en scholing
  • Je behoeftes helder communiceren in Giraffe-taal
  • Samenwerking versterken in gezin, klas of groep
  • Hoe het team van je leven te creëren!

Wat krijg je?

  • Een samenvatting in je mail en een thuisoefening na elke sessie
  • Een uur GRATIS Giraffe-coaching wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning buiten de groep tijdens het volgen van de cursus
  • 15% korting bij inschrijving wanneer je student bent of iemand meeneemt!

Locatie & prijs

Algemeen: 8-weekse cursus voor docenten en ouders.

Start data: woensdagavonden 30 oktober (voor particulieren)

Let op: Wil je deelnemen als groep bijvoorbeeld als bedrijf, docententeam of woongroep? Meld je graag op tijd aan en ontvang een groepsofferte!

Tijd: 19 tot 22 uur (inloop 18.45)

Deelnemen: Min 8 – max 18 personen

Locatie: To be confirmed in Nijmegen-Lent

Ja ik wil mij inschrijven!

Vergoeding: Voor particulieren €195 – € 395 (naar inkomen en vrije wil). Zakelijk € 395,- per persoon (betalingsregelingen zijn altijd mogelijk). Bij reservering graag rekening houden met een aanbetaling van €50,- om teleurstelling te voorkomen en voor de zekerheid van de organisatie.

Heb je vragen of wil je je aanmelden dan kun je mailen met Renske naar vragen@drivetolife.nl. Of bellen op 06 430 332 21. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht, ook over de locatie! 

Wat anderen zeggen

“Hartstikke bedankt dat je op mijn pad kwam en mij in het geweldloos communiceren hebt geïntroduceerd! Ik heb er echt wat aan en het is fantastisch om een conflict met boosheid en frustratie om te kunnen buigen en in verbinding te komen.”

Compassie4Kids

Geertje Otten

Rotterdam

“Zo fijn dat ik me niet meer schuldig hoef te voelen en door kan met echt te gaan staan voor mijn behoefte aan veiligheid en gerespecteerd worden, dank je!”

Compassie4Kids

Anoniem

Nijmegen

“Non-violent communication brengt je terug naar de basis van communicatie, en biedt een kans om te kijken naar de aannames, oordelen en onuitgesproken behoeften die hier soms (onbewust) achter liggen. Het is een schijnbaar eenvoudige methode die niet alleen voordeel voor jezelf als individu biedt, maar voor iedereen met wie je in contact bent. Ik vind het daarom zowel praktisch als inspirerend om hier meer over te leren en het toe te passen in het dagelijks leven. Ik heb Renske ervaren als een warme persoonlijkheid met humor die vanuit een oprechte liefde voor haar vak werkt. Ze weet dit als vanzelfsprekend op de groep over te brengen. Ik voelde me veilig en gehoord in de oefengroep waarin ik met haar heb mogen werken.”

Compassie4Kids

Lorelinde Verhees

Blog

Nieuwe cursus & duurzame

Blog Agenda Facebook Linkedin Instagram Welkom Aanbod Basiscursus Geweldloze Communicatie

by - drivetolife

Heb jij vertrouwen in

Blog Agenda Facebook Linkedin Instagram Welkom Aanbod Basiscursus Geweldloze Communicatie

by - drivetolife

Volle-Ja of Halve-Ja?

Blog Agenda Facebook Linkedin Instagram Welkom Aanbod Basiscursus Geweldloze Communicatie

by - drivetolife

Agenda

Wanneer je wilt
De Online GC-Cursus

24-04-2019 t/m 08-05-2019
Vakantie

05-03-2019 t/m 23-04-2019
De Basiscursus Geweldloze Communicatie

05-09-2019 t/m 25-10-2019
De Verdiepingscursus Geweldloze Communicatie

30-10-2019 t/m 18-10-2019
Compassie4Kids

Gratis Online Training

Schrijf je hier in voor de Gratis Online Training ‘Easy Empathie’ + Toolkit en ontvang snel de eerstvolgende startdatum en tijd.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Copyright 2018 © Drive to Life Coaching – Bureau voor Authenticiteit & Geweldloze Communicatie

Yves Montandstraat 39 | Lent | Nijmegen | 6663 MD | Nederland | T. +31 6 430 332 21 | E. vragen@drivetolife.nl | Bank NL46TRIO0212478389


Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland-licentie