De Weg naar de Magische Mindset van Empathie

Fotografie: Karly Santiago

In actie komen begint bij inleven, in onszelf en in de ander. – Renske Janssen

Met deze online training wil ik jou een belangrijke communicatie-vaardigheid meegeven die duurzaam is, mensgericht en verbindend. En vooral onvergetelijk. De techniek van empathisch waarnemen is er eentje die we niet leren op school of in de meeste opleidingen en dat vind ik ongelooflijk jammer!

Het is wat mij betreft de nummer #1 vaardigheid om als mensen samen te kunnen werken, innovatief te worden, conflicten op te lossen, creatiever om te gaan met onszelf, onze omgeving, de natuur, en vooral meer te genieten van dit leven.

Empathie of inleven, is ook de eerste stap om tot echte creativiteit en transformatie van systemen te komen die vragen om ontwikkeling en groei.

Empathy is the wellspring of creativity. – Amy Vitale

In deze training, waarin ik mijn ervaring als trainer in Verbindende Communicatie ga delen, ontwikkel je een belangrijke mindset die als basis dient voor je werk, je relaties en vooral voor je eigen creativiteit. En ik bedoel niet knutselen of schilderen (hoewel dat natuurlijk ook heerlijk kan zijn), ik bedoel de talloze opties kunnen verbeelden die jou gaan helpen om jouw ideale werk nog vervullender te maken.

Omdat veel van mijn klanten uit de zorg komen en continue in relatie staan met de ander, heb ik deze training praktisch ingericht. Je krijgt toegang tot veel oefeningen die je direct in de praktijk kunt toepassen! Je ‘leert’ dus ‘by doing’.

Nog even over dat populaire woord. Empathie.

Empathie is een luistertechniek waarmee je ‘luistert’ of waarneemt met al je zintuigen. De kunst is om achter de aannames, oordelen, diagnoses, het vergelijken, het ‘zou moeten’ te gaan bewegen om een helder beeld te krijgen van jezelf en van de ander.

Dat zijn we misschien niet gewend, en dat kan even nieuw voor je zijn. Daarom is deze training bedoeld voor mensen die al wat voorkennis, oefening of trainingservaring hebben met verbindend leiderschap en communicatie.

Soms is een begin maken alles wat nodig is om volledig te voelen dat wat je doet er ook echt toe doet – Renske

Opzet

In 12 modules help ik je met de juiste mindset om de techniek van empathie toe te passen in jouw dagelijks praktijk. De bedoeling is dat jij met deze kennis, techniek en ervaring energie, tijd en geld gaat overhouden zodat je meer persoonlijke vrijheid kan gaan ervaren.

Je hebt alle tijd om de nieuwe informatie in je eigen tempo te volgen.

Aan het einde van deze training kun je jouw trainingservaring voor altijd blijven zetten.

Want het mooie is: Empathie goes both ways en het is een Gift that Keeps on Giving!

Ontdek deze belangrijke 21ste eeuwse vaardigheid die je van nature al in je hebt, en nu alle ruimte en tijd gaat geven!

Wat levert het op?

Door een empathische mindset eigen te maken, zorg je onder meer voor:

> Een scherpere waarneming

> Vermindering van (innerlijk) conflict

> Ontdekken van verborgen behoeftes

> Eindelijk jouw diepste wensen serieus nemen en vervullen

> Jouw eigen creativiteit ontdekken

> Energie vrij maken voor jezelf

> Direct waarde halen uit de samenwerking met anderen

Het allerbelangrijkste voor jou als ondernemende zorgprofessional is dat je door deel te nemen niet alleen jezelf geeft wat je nodig hebt, maar de ervaring en kennis ook gaat delen met jouw klant, client, of patiënt.

Wist je dat: Dat heldere communicatie, begrip, het luisteren naar een ander, in de dagelijkse praktijk een hele uitdaging is? Dat wijzen ook de klachten uit. Communicatie staat in de top 3 van de meest voorkomende klachten in de zorg- en dienstverlening.

Daarom is het van grote waarde mijn empathische skills inzichtelijk te maken en te integreren in je eigen aanpak. Hoe sneller je deze eigengemaakt, hoe meer je haalt uit jouw samenwerking met anderen en hoe meer persoonlijke vrijheid je gaat ervaren.

Hoe is dit coachingprogramma opgebouwd?

Het coaching programma is opgebouwd uit 12 modules die je in geheel eigen tempo kunt volgen. Elke week stuur ik een mail op een vaste dag en tijd, waarin ik opeenvolgend de modules introduceer. Deze opzet helpt je ook als reminder zodat je werkelijks bezig blijft.

Zorg ervoor dat je een tijdskader agendeert om aan het werk te gaan met de verschillende modules! Dan blijf je betrokken bij de inhoud en internaliseer je deze ook veel gemakkelijker in je dagelijkse doen en laten.

In het werkboek ga je aan de slag met praktische oefeningen en tips. Je ontvangt hierbij veel extra’s om je ondersteuning en inspiratie te bieden zoals voorbeeldfilmpjes, de gevoelens- en behoeftekaart en boekentips.

Om nieuwe ervaringen te delen en uit te wisselen of om ondersteuning te vragen kun je terecht in onze besloten facebook groep. Deelname stelt je in staat om gelijkgestemden te ontmoeten en op de lange termijn van elkaar te leren. En wie weet vormt dit wel het begin van vele nieuwe initiatieven en innovatie!

In deze groep wordt er wekelijks een oproep gedaan om je uit te nodigen elkaar van feedback te voorzien zoals bijvoorbeeld wanneer er een casus wordt beschreven. In een informele setting kun je live Q&A’s bijwonen waarmee alle vragen omtrent het programma worden beantwoord.

Investering

Je investeert éénmalig € 997,- om je persoonlijke en professionele leven te verrijken. Dit is inclusief zes constructieve coaching sessies van anderhalf uur per keer geheel en speciaal afgestemd op jouw behoefte(s).

Klik hier om je aan te melden!

Twijfel je? Plan hier een vrijblijvende kennismaking met mij!