Over Renske

Heb jij ook het mooiste beroep van de wereld? Mensen helpen?

Ik ook!

 

Kort geleden heb ik het werken in het hoger onderwijs volledig verruild voor mijn eigen bedrijf in coaching voor ondernemende zorgprofessionals. Sociaal ondernemen vind ik super boeiend en mijn didactische skills komen hierin goed van pas.

 

Mijn grote droom is dat ik samen met mijn gezin nog veel mooie reizen kan gaan maken. We zijn regelmatig op Vlieland te vinden of ergens aan de Franse kust waar lekker surfen op de kleine en grote golven van het leven aan de orde van de dag is!

 

Mijn oudste droom is de wereld vreedzamer, gelijkwaardiger en duurzamer te maken door beter naar elkaar te luisteren, te kijken, en te ontwerpen.

 

Dat was voor die kleine Renske al zo’n wens! Ik herinner me nog superhelder hoe ik als meisje midden jaren tachtig Live Aid zag op TV. Ik vroeg aan mijn moeder hoe het toch kon dat die kindjes op TV geen eten hadden en wij wel. Dat was een enorme ontdekking, de wereld is ongelijk…En ik wilde daar iets aan doen.

 

Later werd ik een boekengek, een belezen Socio met zwarte coltrui en creatieve inslag :). Ik ging kunst-, cultuur- en beleidswetenschappen studeren. In die tijd begon ik ook met het helpen van anderen om hun werk met een belangrijke boodschap de snelverandernde wereld in te krijgen.  

 

Totdat ik op een dag uitgeput en volledig ongeïnspireerd op de bank belandde. Was het helpen van anderen te ver doorgeslagen? Had ik mezelf voorbij geleefd? Of was er iets anders aan de hand?

 

Ik ben me gaan verdiepen in hoe motivatie bij mensen werkt. En ik weet nog dat het boek DRIVE van Daniel H. Pink insloeg als een bom, eindelijk bevestiging en eindelijk (h)erkenning! En een golf van vitaliteit, energie en inspiratie overviel mij.

 

En ook al oordeelde mijn omgeving, waaronder vrienden, collega’s, en de huisarts dat ik gewoon te hard had gewerkt en vast een burn-out had, wist ik zeker dat mijn kaars juist helemaal (en nog lang) niet was opgebrand! 

 

Daarom besloot ik zelf de regie te pakken. Het betekende dat ik ook minder ging zorgen voor mijn omgeving, en die begreep dat zeker niet altijd. Ze waren gewend aan de zorgzame, begripvolle Renske die altijd maar weer klaar stond.

 

Ik ontwierp een nieuw plan voor een voller leven, stopte met aardig zijn en goot alle inspiratie in mijn eigen kopje thee.

 

En ja, alle beetjes helpen!

 

Ook volgde ik talloze trainingen in geweldloze en verbindende communicatie op basis van het werk van Marshall B. Rosenberg, Ph.D. En wat ontmoette hier heel veel inspirerende mensen! Zo ontdekte hoe ik hoe ik allerlei nieuwe communicatie-skills kon eigen maken in mijn persoonlijke leven en werk. En dit was ook de aanleiding om een zelfstandige praktijk op te richten.

 

Dat werd Drive to Life Coaching, omdat ik ontdekt had dat alles wat ik, en wij mensen, de wereld inbrengen staat of valt bij de zorg voor onze innerlijke motivatie, bij de vervulling van onze wensen en behoeftes, bij een vorm van samenwerking waarbij een ieder zich volledig gehoord voelt.

 

Kiezen voor jezelf betekent niet de deur ding gooien voor anderen, juist niet! Ik werd veel beter in staat anderen echt goed te helpen. En zelfzorg werkt zeer aanstekelijk, iedereen wil dat leren!

 

Het is de stroom van het leven zelf. Zorgen voor jezelf betekent beter zorgen voor een ander en voor de natuurlijke wereld om je heen.

 

In mijn bedrijf heb ik inmiddels enkelen honderden mensen geholpen om die stroom weer op gang te brengen. Het meehelpen ontdekken wat mensen echt nodig hebben in zowel de werk- als relatie sfeer, is voor mij super waardevol. 

 

Hoe het werkt is dat zorgen voor de vervulling van je eigen behoeftes, wensen en dromen en ook het meehelpen in die van anderen waar te maken, maakt hoe ons leven wel of niet vervullend verloopt. En wanneer we de focus op behoeftes en wensen niveau richten, hebben  de patronen, de aannames, oordelen, vergelijkingen, ‘zou moeten’, diagnoses en evaluaties niet meer nodig…Want deze zitten ons meestal in de weg van echte verandering, ontwikkeling, flow en groei.

 

Veel van mijn klanten zijn vrouwelijke zorgverleners- en professionals die nog steeds een stemmetje in zich hebben dat ze een beter mens worden wanneer ze de zorg voor de ander op nr. 1 zetten.

 

Dat stemmetje komt vaak nog van de boodschap die we als kind hebben meegekregen. En ook werd zorgzaam gedrag beloond en geprezen zowel thuis als op school. Soms zie en hoor ik het nog steeds om me heen…

 

Genoeg werk te doen dus!

 

Tijdens mijn coachingprgramma’s beweeg ik je bewust naar belangrijke shifts in werk en leven. Van lastige situaties naar meer zelfvertrouwen en zelfconnectie. Van stress naar ontspanning en vitaliteit. Van overwhelm naar rust en verbinding. Zodat het leven weer gaat stromen en blijft stromen. Ik bied een open raam op de wereld met down to earth praktische skills.

 

Dus, als je echt luisteren en scherper wilt kijken naar jouw cliënten, patiënten of klanten en je hen beter wilt helpen met belangrijke shifts in hun leven, laten we dan eerst ervaren wat het voor jezelf betekent.

 

It takes two to ….

 

Wat betekent Coachen voor mij?

 

Coaching betekent hier: in authenticiteit begeleiden. Ik gebruik geen dwang, drang en ongevraagd advies. Ik weet dat alles wat je nodig hebt om een situatie beter te maken al in jezelf aanwezig is. Uit ervaring weet ik dat door empathisch beluisterd te worden iemand zelf creatief en inventief wordt en talloze ideeën in zich heeft om verandering in eigen leven en werk te bewerkstelligen. 

 

Wanneer je bij mij een training- of coachingprogramma volgt ben je al snel in staat om jezelf, een ander, een situatie, in een geheel nieuw daglicht te zien. 

 

Daarnaast leer je hoe  je veel energie, tijd en geld bespaart, waarover ik je later ongetwijfeld alles zal vertellen. Ik vind het fijn om je te ontmoeten, on- of offline!

 

Een magisch realistisch resultaat, daar zorgen we samen voor!

 

Wat kun je nu al doen? 

 

Heb jij jouw empathische skills al ontwikkeld? Of wil je deze juist upgraden?

 

Of ben je ze kwijtgeraakt along the way?

 

Kijk eens mee met mijn gratis webinars!

 

Ontdek hoe je jezelf en de ander nog beter kunt helpen!

 

Maak van je favoriete beroep een dagelijks passievolle taak. Net als ik!

 

Zonnige groet!

Renske 

 

PS. En het mooie is, wat voor jou werkt werkt ook voor jouw cliënt, patiënt of klant. Denk bij tevredenheid aan meer vitaliteit, energie, en stel je hebt je eigen bedrijf dan gaat het je veel meer cliënten en inkomsten opleveren, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. 

Je houdt meer tijd en energie over om leuke dingen te doen met je gezin, familie en vrienden. 

En hoe fijn is het om je vitaal te voelen door jouw bijzondere passie-volle werk uit te oefenen op een nieuwe manier.

En dat alles hoeft maar tien minuten van je tijd te kosten. Want eenmaal ontdekt hoe je mijn empathie-mindset kunt toepassen, hoe sneller en naturel het in je communicatie verweven raakt.