Over Renske

Heb jij ook het mooiste beroep van de wereld? Mensen helpen? Ik ook!

 

Omdat het mensenwerk is wat de wereld draaiende houdt, is mijn aanbod onder meer gebaseerd op Verbindende of Geweldloze Communicatie door Marshall B. Rosenberg, Phd. Een mensgerichte, effectieve en vooral duurzame vorm van communicatie.

 

Kort geleden heb ik het werken in het hoger onderwijs volledig verruild voor mijn eigen bedrijf. YES! Blij mee :).

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches (NOBCO), de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA), het European Mentoring & Coaching Council (EMCC), en bij het Center for Non-Violent Communication (CNVC.org) als certificerings kandidaat. Ik hanteer mede de Global Code of Ethics.

 

Sociaal, internationaal en intercultureel ondernemen (en dus communiceren) vind ik super boeiend en mijn didactische skills komen hierin goed van pas.

 

Mijn grote droom is dat ik samen met mijn gezin nog veel mooie reizen kan gaan maken. 

 

Kleine of grote reizen, dat maakt niet uit. We zijn regelmatig op Vlieland te vinden of ergens aan de Franse kust waar lekker surfen op de kleine en grote golven van het leven aan de orde van de dag is!

 

Mijn oudste droom is echter de wereld vreedzamer en gelijkwaardiger helpen maken voor mensen in kwetsbare posities.

 

Echter, ik heb gekozen voor de doelgroep die ikzelf ben. Coaches, trainers en andere ondernemers in de zorg die een verschil willen maken helpen met het integreren van VC (Verbindend Communiceren).

 

Zo heb ik direct invloed op de mensen die mensen helpen met het integreren van empathische communicatie technieken in hun praktijk.

 

Wie was de kleine Renske? Kort en krachtig: Ik herinner me nog super helder hoe ik als meisje midden jaren tachtig Live Aid zag op TV. Ik vroeg aan mijn moeder hoe het toch kon dat die kindjes op TV geen eten hadden en wij wel. Dat was een enorme ontdekking, de wereld is ongelijk…En ik wilde juist gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid terugzien.

 

Later werd ik een boekengek, een belezen, activistische ‘Socio’ met zwarte coltrui en creatieve inslag :). Ik ging kunstgeschiedenis en beleids- en managementwetenschappen in Utrecht studeren. En van daaruit hielp ik jonge kunstenaars met geld, tentoonstellingen, boeken en teksten over hun werk. Ik geloofde in de kracht van kunst en authentiek denken en doen. En nog steeds!   

 

Totdat ik op een dag uitgeput en volledig ongeïnspireerd op de bank belandde. Ik was begin dertig.

 

Hoe kwam dat nou zo? Ik had toch de tofste baan allertijden? Ik kon overal heen reizen voor mijn werk, had veel bewegingsvrijheid. Was het helpen van anderen te ver doorgeslagen? Had ik mezelf voorbij geleefd? Of was er iets anders aan de hand?

 

Ik ben me toen gaan verdiepen in hoe motivatie en empathie bij mezelf en anderen werkte. Zo ontdekte ik dat ik jarenlang alleen maar ‘gaf’ en weinig ‘terugvroeg’. Met andere woorden: ik had flink wat zelfzorg nodig.

 

Eén van de stappen die ik zette was het volgen (en later zelf geven) van trainingen in geweldloze en verbindende communicatie op basis van het werk van Marshall B. Rosenberg, Ph.D. heerlijk om me onder te dompelen in deze empathische mindset :).

 

Dat was ook niet zo een gekke stap: omdat ik Rosenberg’s boek al geregeld gebruikte in de kunstwereld om om te gaan met bazen, reorganisaties en managers. 

 

Steeds meer voelde het als nieuwe liefde en ik gebruik het communicatiemodel sindsdien voor veel verschillende doelen en wensen.

 

En zo ontstond ook Drive to Life Coaching!

 

Mijn droom om een eigen bureau te hebben waar ik samen met vele anderen kan zorgen voor meer connectie, samenwerking en creativiteit in het leven en werk.

 

Omdat ik ontdekt had dat alles wat ik, en wij mensen, de wereld inbrengen staat of valt bij de zorg voor ons innerlijk leven, onze gevoelens, behoeftes en motivatie.

 

Het is de stroom van het leven zelf in gang zetten. Een beetje zoals golfsurfen werkt. Zorgen voor ons zelf betekent beter zorgen voor een ander en voor de natuurlijke wereld om je heen.

 

In mijn bedrijf heb ik inmiddels enkele honderden mensen geholpen om die belangrijke stroom weer op gang te brengen. Het meehelpen ontdekken wat mensen echt nodig hebben in zowel de werk- als relatie sfeer, is voor mij super waardevol. 

 

Hoe het werkt is dat zorgen voor de vervulling van behoeftes, wensen en dromen bepaalt hoe het leven wel of niet vervullend verloopt.

 

En wanneer de focus op behoeftes en wensen niveau wordt gericht, hebben patronen, aannames, oordelen, vergelijkingen, ‘zou moeten’, diagnoses en evaluaties niet meer zo veel ruimte nodig.

 

Want deze zitten mensen en organisaties meestal in de weg van transformatie, verandering, ontwikkeling, groei, flow en helderheid. Laten we plezier en genieten niet vergeten!

 

Tijdens mijn trainings-en coachingprogramma’s beweeg ik deelnemers bewust naar belangrijke shifts in werk en leven.

 

Van pijn naar perspectief.

 

Van lastige situaties naar meer zelfvertrouwen en zelfconnectie.

 

Van stress naar ontspanning en vitaliteit.

 

Van overwhelm naar rust en verbinding.

 

Ik bied een open raam op de wereld met down to earth praktische skills.

 

Ook wanneer je middelen zoekt om jouw cliënten, patiënten of klanten beter te helpen met belangrijke shifts in hun leven, kun je bij mij terecht.

 

It takes two to ….

 

Wat betekent Coachen voor mij?

 

Coaching betekent in en naar authenticiteit begeleiden. Ik werk  op basis van Verbindende Communicatie. Uit ervaring weet ik dat door empathisch beluisterd te worden iemand zelf ongelooflijk creatief en inventief kan zijn en talloze ideeën in zich blijkt te hebben om grote veranderingen in eigen leven en werk te bewerkstelligen.

 

Het kan dus heel snel gaan! 

 

Wanneer je bij mij een training- of coachingprogramma volgt ben je al snel in staat om jezelf, een ander, een situatie, in een geheel nieuw daglicht te zien. En dan is het een kwestie van gerichte stappen toepassen waarbij je van pijn naar grote perspectieven gaat bewegen. 

 

Daarnaast leer je hoe  je veel energie, tijd en geld bespaart, waarover ik je later ongetwijfeld alles zal vertellen. Een magisch en vooral realistisch resultaat, daar zorgen we samen voor!

 

Wat kun je nu al doen? 

 

Heb jij jouw empathische skills al ontwikkeld? Of wil je deze juist upgraden?

 

Of ben je ze kwijtgeraakt along the way?

 

Kijk eens mee met mijn gratis webinars!

 

Ontdek hoe je jezelf en de ander nog beter kunt helpen!

Maak van je favoriete beroep een dagelijks passievolle taak. Net als ik. Ik vind het fijn om je te ontmoeten, on- of offline! 

 

Zonnige groet!

Renske 

 

PS. En het mooie is, wat voor jou werkt werkt ook voor jouw cliënt, patiënt of klant. Denk bij tevredenheid aan meer vitaliteit, energie, en stel, je hebt je eigen bedrijf dan gaat het je veel meer cliënten en inkomsten opleveren, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. 

 

Je houdt meer tijd en energie over om leuke dingen te doen met je gezin, familie en vrienden. 

 

En hoe fijn is het om je vitaal te voelen door jouw bijzondere passie-volle werk uit te oefenen op een nieuwe manier.

 

En dat alles hoeft maar tien minuten van je tijd te kosten. Want eenmaal ontdekt hoe je mijn empathie-mindset kunt toepassen, hoe sneller en naturel het in je communicatie verweven raakt.